Activiteiten

Kerklab is zo sterk als de samenwerking die ontstaat tussen de partners. Om dat te stimuleren zijn ‘verbinden’ en ‘inspireren’ kernwoorden. Kerklab richt zich niet op het zelf uitvoeren van trainingen, onderzoek of kerkplanting, dat is aan de partners. Dit zijn de belangrijkste activiteiten:

Inspiratiemeetings
Twee maal per jaar organiseert Kerklab inspiratiemeetings. Bij deze inspiratiemeetings staan onderling contact (netwerken), leren (open en kritische reflectie), elkaar inspireren (delen vanuit de praktijk) en samen bidden centraal. We ontmoeten elkaar bij initiatieven tot gemeentestichting ergens in Nederland. Hierdoor kunnen we ervaren wat er op  andere plekken gebeurt en daarvan leren.

Symposium
We willen met partners van Kerklab om het jaar een symposium realiseren. Dat sluit aan bij de insteek van Kerklab: open en kritisch reflectie, inspiratie vanuit de praktijk en ruimte voor experimenten, samen zoeken en vragen delen.

Retraite
Om het jaar vindt in het najaar een tweedaagse retraite plaats. Een retraite biedt echt de kans relaties te laten groeien, samen te bidden en te leren.

Online platforms
Ten bate van de onderlinge én de externe communicatie voorziet Kerklab in online platforms, zoals deze bescheiden website en een groep op Facebook.

Meer lezen
Over de visie van Kerklab is meer geschreven, dat kun je hier lezen: