Failing Forward

Van onze fouten leren we het meest. We zeggen het zo makkelijk, maar hoe komt het dan dat we zo weinig met elkaar delen wat er misgaat? Waarom zijn we in kerkelijk Nederland zo huiverig voor het maken van fouten? En op welke wijze kun je misstappen veranderen in bouwstenen?

‘Failing Forward’ is voor pioniers, predikanten, bestuurders en andere geïnteresseerden. Niet de succesverhalen krijgen tijdens dit evenement een podium, maar de mislukkingen. Plannen die in de prullenbak belandden. Ideeën die tot louter ellende leidden. Initiatieven die jammerlijk faalden. Wat kunnen we leren van kerkplanters die hebben geprobeerd een nieuwe vorm van kerkzijn te starten, maar waarbij dat uiteindelijk niet is gelukt? Hoe kun je fouten laten werken in jouw voordeel?

Eén van de sprekers is goochelaar Hans Kazàn. Als persoon heeft hij geen introductie nodig. Minder bekend is misschien dat zijn droomproject in Spanje faliekant mislukte. Het Magic Palace dat hij samen met zijn familie liet bouwen ging eerst failliet en brandde toen af. De goochelaar raakte letterlijk ontgoocheld. “Ik was in één keer kwijt wat ik mijn hele leven bij elkaar had gespaard. Dan val je in een heel diep gat.” Tijdens Failing Forward vertelt Hans Kazàn hoe hij er weer bovenop is gekomen en wat hij van zijn fouten heeft geleerd.

We maken allemaal fouten, aan de lopende band. Maar als we falen schamen we ons en hebben we de neiging om ons te verstoppen. Onterecht. Elke mislukking is een kans om iets te leren. Misschien is falen zelfs ons grootste talent. Om echt creatief en vernieuwend te zijn, moet je immers durven mislukken. ‘Failing Forward’ wil het taboe op falen doorbreken. Bekende en minder bekende pioniers vertellen over hun faalmomenten. Eerlijk en ongecensureerd. Hun boodschap is kristalhelder: fouten maken helpt je om te leren, te groeien en wijzer te worden. Doorbreek samen met ons het taboe, want pionieren doe je met falen en opstaan.

Locatie: EO Hilversum. Datum: Donderdag 11 oktober 2018 – 15:00 – 20.00 uur. Toegang: 30 euro, incl. koffie, thee, drankjes en diner buffet. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je nu aan:  link.

Voorlopig programma

Vanaf 14.30 uur Registratie
Dagvoorzitter: Bert van Leeuwen EO
15.00 uur Welkom en optreden Hans Kazàn
16.00 uur Ronald van der Molen over ‘failing forward’
16.30 uur Interactie: vriendschap & chocola
16.45 uur Drie verhalen van pioniers
17.30 uur Dinerbuffet en gesprek
18.30 uur Intermezzo
19.15 uur Korte viering + zegen
20.00 uur Einde

De organisaties die meewerken aan dit evenement zijn: Evangelische Omroep, Evangelisch Werkverband, Protestantse Kerk Nederland, Urban Expression, Unie van Baptisten en de Zevende Dags Adventisten.